Cum se simte Mihai Neșu la aproape 10 ani de când este paralizat: „Scriu cu gura și sper să mă ajute Dumnezeu să beau cu cana plină!”

 Cum se simte Mihai Neșu la aproape 10 ani de când este paralizat: „Scriu cu gura și sper să mă ajute Dumnezeu să beau cu cana plină!”

Au trecut aproape 10 ani de când Mihai Neșu a rămas paralizat în urma unui accident la antrenament.

Nimeni nu i-a mai dat șanse de recuperare fostului fundaș stânga al Stelei, al lui Utrecht și al naționalei României, dar Mihai Neșu nu s-a dat bătut nici o clipă. În ultima vreme, fostul fotbalist a făcut progrese și a învățat să scrie cu gura.

Mihai Neșu se află de aproape 10 ani în scaun cu rotile și chiar dacă nimeni nu i-a dat vreodată șanse de recuperare, fostul fotbalist uimește prin progresele sale, de la un an la altul.

Mihai Neșu demonstrează că este un învingător și în fiecare zi face tot posibilul pentru a ajunge cât mai aproape de o viață normală.

De-a lungul anilor, fostul fundaș, poreclit „Bichonul’ a reușit să facă progrese: mici, dar sigure, de care este mândru.

Cum sportul a fost mereu marea sa pasiune, Mihai Neșu a povestit, în exclusivitate la Digi Sport Special, că se antrenează în fiecare zi. Cu timpul, Neșu a reușit să își folosească parțial mâna

dreaptă și își mai poate mișca anumite părți așe corpului. De necesitate, fostul fotbalist a învățat să scrie cu gura.

De 4 ani am cam același program, așa că sunt într-un cantonament continuu. În ultima lună am început și cu două antrenamente pe zi. De dimineața până la masa de prânz trebuie să fac cu o bicicletă care mișcă mâinile și picioarele.

Trebuie să fac cam jumătate de oră mâini și jumătate de oră picioare. După aia, încă vreun sfert de oră, pe un touch screen, trebuie să fac, ca la școală, cerculețe, bețigașe, cu mâna pe care o pot mișca mai bine.

Mihai Neșu: „Sper, cu ajutorul lui Dumnezeu, să pot să beau cu cana plină

După masa de prânz am kinoterapie la fundație, cam o oră și jumătate-două ore pe zi. Eu mișc ce pot să mișc cu mâinile și terapeuta mea îmi mișcă picioarele și îmi mai face masaj acolo unde mai am contracturi.

Integral pe viva.ro