Ce tipuri de sporuri pot fi eliminate în 2021. Anunţul făcut de Raluca Turcan care pune pe jar bugetarii

 Ce tipuri de sporuri pot fi eliminate în 2021. Anunţul făcut de Raluca Turcan care pune pe jar bugetarii

Raluca Turcan a anunţat că Ministerul Muncii va elabora un proiect pentru a modifica legea salarizării. Ministrul Muncii a vorbit despre principiile de bază prin care motivează schimbările.

Modificarea legii salarizării va viza cum se calculează salariile în plată, ce tipuri de sporuri pot fi eliminate, ce sporuri pot fi acordate în sumă fixă şi ce alte salarii mai pot fi incluse pe grilă.

Raluca Turcan a declarat că Ministerul Muncii va apela şi la Banca Mondială pentru consultanţă de profil, precum şi la alţi parteneri care pot garanta că proiectul de modificare a legii va fi cea mai echitabilă variantă privind salarizarea.

„În privinţa legii salarizării, din Ministerul Muncii va pleca o variantă cu câteva principii de bază pe care le-am enunţat şi în comisie şi anume – cum se calculează salariile în plată, ce tipuri de sporuri pot fi eliminate, ce sporuri pot fi acordate în sumă fixă şi ce alte salarii mai pot fi incluse pe grilă.

După aceea vom începe o dezbatere cu miniştrii de linie pentru că ei pot să contureze cel mai bine politicile salariale pe domeniile de care răspund. Nu vreau să avansez termene hazardate pentru că ne trebuie foarte multă atenţie.

Integral pe romaniatv.net