Incendiu la Clinica de Neuropsihiatrie din Craiova. Trei cadre medicale s-au aruncat de la etaj

Un incendiu a izbucnit luni seară, în clădirea Clinicii de Psihiatrie din Craiova. Din primele informații, incendiul ar fi fost provocat de un pacient. Trei cadre medicale s-au aruncat de la etaj şi au suferit fracturi.

„Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din spatele Parcului Romanescu. La fața locului au fost trimise doua subunități de intervenție, Detasamentul 1 și 2 Pompieri Craiova cu 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 autospeciale de lucru la înălțime, o descarcerare grea și o ambulanță tip B.

La sosirea echipajelor la locul intervenției, au fost găsiți 18 pacienți și 5 cadre medicale autoevacuate, un pacient fiind evacuat de salvatori. Trei cadre medicale care au suferit fracturi au fost transportate la spital”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

Incendiul a fost provocat de un pacient

Ministerul Sănătății a anunțat că Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova este o unitate non-COVID-19. Patru saloane de la parterul spitalului au fost inundate cu fum după ce o pacientă ar fi dat foc la o saltea.

„Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 20 mp și a fost lichidat. În urma incendiului, s-au înregistrat trei victime cadre medicale, care au suferit traumatisme la membrele inferioare prin cădere de la înălțime.

Citeste intreaga stire pe : https://www.antena3.ro/actualitate/incendiu-clinica-psihiatrie-craiova-595427.html