Paștele în pericol? Raed Arafat, dar și alți specialiști din domeniul sănătății au fiecare câte un cuvânt de zis despre acest lucru.

 Paștele în pericol? Raed Arafat, dar și alți specialiști din domeniul sănătății au fiecare câte un cuvânt de zis despre acest lucru.

Sărbătorile Pascale au fost diferite în anul 2020, însă s-ar putea ca de această dată să le putem sărbători într-un mod cât se poate de normal.

Raed Arafat, dar și alți specialiști din domeniul sănătății au fiecare câte un cuvânt de zis despre acest lucru.

Deși până acum situația numărului de infectări a fost una stabilă, o creștere alarmantă a trezit suspiciuni în rândul medicilor. Cu toate acestea, Raed Arafat a promis că în acest an nu vor fi impuse restricții de Paști, mai mult de atât, nu se pune problema impunerii unui lockdown.

Raed Arafat anunță un Paște ”normal”

Șeful DSU, Raed Arafat a mărturisit în urmă cu câteva zile că autoritățile vor lua toate măsurile necesare pentru a ține pandemia sub control, însă de Paști, nimeni nu dorește impunerea unui lockdown.

”Sperăm că nu. Nu mă pronunț aici, o parte din atacuri au fost foarte tendențioase. Nu dorește nimeni să limiteze drepturile la activitatea religioasă. Clar este că e devreme de spus care va fi situația, noi sperăm să fie controlabilă. Încă mai este de așteptat”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Acesta a mai precizat însă că este mult prea devreme să vorbim despre ceva clar, iar evoluția numărului de infectări va fi decisivă până în pragul sărbătorilor Pascale.

Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, a abordat și el acest subiect. Potrivit acestuia, organizarea slujbei de Înviere din acest an va fi în directă legătură cu dinamica epidemiologică.

Virgil Musta se bazează pe restricții

De cealaltă parte, medicul Virgil Musta susține că modul în care vom sărbătorii Paștele depinde doar de noi și de cum respectăm restricțiile impuse de autorități. Acesta a declarat că Paștele ar putea fi compromis în acest an, în cazul în care persoanele încalcă regulile sau refuză vaccinarea.

Cu alte cuvinte, modul în care vom sărbătorii în acest an depinde doar de atitudinea noastră, iar în funcție de aceasta, autoritățile vor adopta sau nu, măsurile necesare.

”Dacă nu vom respecta regulile de prevenție și, foarte important, dacă se va refuza vaccinarea, Paștele ar putea fi compromis. Vă spun sincer, eu cred că, acum, Paștele este, exclusiv, responsabilitatea noastră. Dacă lucrurile merg așa, mă refer la creșterea infectărilor, mă tem că nu vom avea Sărbătorile pe care ni le dorim. Iar asta înseamnă că Paștele va fi, la fel ca și Crăciunul. Unul în care familia extinsă nu se va putea vedea, măcar pentru a ne proteja unii pe ceilalți”, a spus medicul Virgil Musta.

Alexandru Rafila se abține

Alexandru Rafila a preferat să se abțină în legătură cu modul de desfășurare al Sărbătorilor Pascale din acest an. Reprezentatul României la OMS a mărturisit și el la rândul său că totul depinde de controlul epidemiologic.

Cu alte cuvinte, este mult prea devreme să așteptăm un răspuns concret cu privire la mpunerea de noi restricții în timpul sărbătorilor de Paști.

Integral pe ereteta.ro