Raed Arafat, anunt de ultim moment despre Sarbatorile Pascale

 Raed Arafat, anunt de ultim moment despre Sarbatorile Pascale

Raed Arafat a transmis ca autoritatile nu doresc ca Sarbatorilor Pascale sa fie facute sub semnul restrictiilor.

Seful DSU a mentionat ca incidentele indica o crestere evidenta.

Sunt zone cu cresteri mai mari decat altele, dar masurile, oricat de exagerate par, sunt menite sa incerce sa opreasca raspandirea. Sa nu uitam ca avem masuri importante de carantinare zonala pe

14 zile, cu posibilitatea de prelungire, am ajuns la un numar semnificativ de localitati. Tendinta este de crestere, nu mai este de platou, nici de scadere”, a declarat Arafat la Digi24.

Totodata, secretarul de stat, e explicat ca masurile isi produc efectele in cel putin 14 zile si nu trebuie sa uitam de noua tulpina, care se raspandeste mai repede.

„Nu pot exclude nimic, nu sunt clarvazator. Ajungem la 7.000 – 8.000, e posibil ca aceasta crestere sa continue, dar masurile sunt menite sa incetineasca aceasta crestere”, completeaza Arafat.

Despre Sarbatorile Pascale din acest an, seful DSU spune ca spera ca romanii sa nu se intoarca la situatia din anul precedent.

Speram ca nu. Nu ma pronunt aici, o parte din atacuri au fost foarte tendentioase. Nu doreste nimeni sa limiteze drepturile la activitatea religioasa. Clar este ca e devreme de spus care va fi situatia, noi speram sa fie controlabila. Inca mai este de asteptat”, a declarat Arafat.

Decretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Andrei Baciu, a transmis ca organizarea slujbei de Inviere din acest an va fi in directa legatura cu evolutia pandemiei pe teritoriul Romaniei.

Sursa: romaniadeazi.com