ULTIMA ORA! Raed Arafat, detalii importante despre sarbatorile pascale in Romania! “Nu doreste nimeni sa limiteze drepturile la activitatea religioasa!”

 ULTIMA ORA! Raed Arafat, detalii importante despre sarbatorile pascale in Romania! “Nu doreste nimeni sa limiteze drepturile la activitatea religioasa!”

Recent, Raed Arafat a vorbit despre ceea ce se va putea intampla anul acesta in Romania de Paste, in cadrul unul interviu acordat DIGI 24.

Seful DSU a precizat faptul ca exista posibilitatea ca numarul de noi cazuri de infectari cu noul coronavirus sa mai creasca in tara noastra in saptamanile urmatoare, dar autoritatile vor lua masurile potrivite pentru a evita o carantinare totala.

Acesta a mai subliniat ca nu se doreste ca de Paste sa se recurga la limitarea drepturilor la activitatea religioasa, insa este totusi prematur pentru a se pronunta cum vor fi sarbatorile pascale.

“Sunt zone cu creșteri mai mari decât altele, dar măsurile, oricât de exagerate par, sunt menite să încerce să oprească răspândirea. Să nu uităm că avem măsuri importante de carantinare zonală pe 14 zile, 

cu posibilitatea de prelungire, am ajuns la un număr semnificativ de localități. Tendința este de creștere, nu mai este de platou, nici de scădere”, a precizat Raed Arafat.

Raed Arafat, declaratii importante despre cum va fi de Paste, in Romania!

Secretarul de Stat in cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a mentionat la inceputul acestei saptamani, ca anul acesta de

Paste, spera sa existe o mai mare libertate fata de modul in care s-au desfasurat sarbatorile pascale anul trecut.

“Speranţa noastră este să se ajungă să fie mult mai bine decât anul trecut, adică să nu se sărbătorească în sensul cum s-a sărbătorit anul trecut, ci mult mai bine şimai aproape de normalitate.

Normal că aceste lucruri pot fi discutate, nu vin acum să spun că va fi aşa sau va fi aşa, asta nu e o decizie care o ia doctorul

Arafat, e o decizie care se discută, care se ia ca de obicei la nivelul Grupului tehnico-ştiinţific, care propune la nivelul CNSU şi aşa mai departe”, a spus Raed Arafat, potrivit digi24.ro

Pe de alta parte, Secretarul de Stat in Ministerul Sanatatii, Andrei Baciu, a fost intrebat care sunt recomandarile cu privire la slujba din noaptea de Paste, iar acesta a subliniat ca “organizarea slujbei de Inviere de anul acesta va fi in directa legatura cu dinamica epidemiologica.”

Integral pe priveste.info