Klaus Iohannis a promulgat legea. Vești bune pentru acești muncitori

 Klaus Iohannis a promulgat legea. Vești bune pentru acești muncitori

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat, luni, legea privind aprobarea OUG 10/2020. Aceasta reduce cu 20 de ani vârsta standard de pensionare pentru anumite categorii de români care au lucrat în subteran.

Așadar, președintele a semnat azi pentru drept de pensie pentru limită de vârstă, cu reducerea vârstei standard de pensionare cu 20 de ani, pentru persoanele care au desfăşurat activităţi miniere în subteran

cel puţin 50% din timpul normal de muncă în luna respectivă, în domeniul prospecţiunii, explorării, dezvoltării, exploatării, preparării/sau prelucrării, concentrării, conservării şi închiderii minelor, din cadrul unităţilor de prospecţiuni şi explorări geologice, dacă au un stagiu de cotizare de cel puţin 20 de ani, realizat în aceste activităţi.

Veşti bune pentru români. Cine iese la pensie cu 20 de ani mai devreme

Preşedintele a promulgat şi Legea privind aprobarea OUG 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD.

Legea creează cadrul instituţional şi măsurile necesare aplicării prevederilor Regulamentului (UE) 223/2014 privind Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane şi

Regulamentul (UE) 559/2020 de modificare a Regulamentului (UE) 223/2014, în ceea ce priveşte introducerea unor măsuri specifice pentru abordarea epidemiei de COVID-19.

Integral pe fresh24.ro