Ministrul Educației: Evaluarea Națională se reprogramează. Când se închid școlile

 Ministrul Educației: Evaluarea Națională se reprogramează. Când se închid școlile

Ministrul Educației își menține poziția conform căreia școlile se închid în momentul în care localitatea de care aparțin acestea este carantinată.

Până atunci cursurile se vor face cu prezență fizică. Sorin Cîmpeanu a susținut o declarație de presă marți după-amiază în care a spus și ce se va întâmpla cu simulările.

Sorin Cîmpeanu spune când se închid școlile

Ministrul Educației a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă că a semnat ordinul comun cu Ministerul Sănătății, prin care se înlocuiește sintagma – depășire indice 6 la mie, cu sintagma – intrare în carantină. Sorin Cîmpeanu susține în continuare că școlile se vor închide doar atunci când localitatea de care aparțin intră în carantină.

„Rămânem consecvenți principiului conform căruia școlile trebuie să se închidă ultimele, dacă este nevoie. Am semnat Ordinul de Ministru Comun Educație – Sănătate, prin care se va înlocui sintagma – depășire indice 6 la mie, cu sintagma intrarea în carantină”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În aceeași conferință de presă, Cîmpeanu a declarat că simulările vor avea loc atât pentru Evaluarea Națională, cât și pentru Bacalaureat.

Evaluarea Națională se reprogramează în 2021

Integral pe bwm.ro