CNSU hotărăşte soarta românilor. RESTRICŢIILE care vor fi instituite în România: Magazinle închise în weekend de la ora 18:00, carantină de noapte de la ora 20:00

 CNSU hotărăşte soarta românilor. RESTRICŢIILE care vor fi instituite în România: Magazinle închise în weekend de la ora 18:00, carantină de noapte de la ora 20:00

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă discută o listă de noi restricții la nivel național, odată cu prelungirea stării de alertă.

Propunerile vor fi înaintate Guvernului și o decizie finală ar urma să fie oficializată în ședința Executivului care începe de la ora 17.00.

Printre măsurile luate în calcul s-ar afla:

Când rata infectărilor depășește 4/1000 de locuitori:

Carantina de noapte începe de la 20.00 în zilele de Vineri, Sâmbâtă și Duminică
Magazinele de tip supermarket se închid la ora 18.00 în zilele de Vineri, Sâmbâtă și Duminică

Când rata infectărilor depășește 7,5/1000 de locuitori:

Carantina de noapte începând de la ora 20.00 se extinde pentru toată săptămâna
Magazinele se închid la ora 18.00 în fiecare zi
Sălile de fitness se închid

„În momentul de faţă sunt în pregătire atât o hotărâre de Guvern, cât şi o şedinţă CNSU. Nu vor fi la fiecare sector decizii separate.

Noi aşteptăm în cursul zilei de mâine să se ia decizii la nivel guvernamental, o hotărâre de Guvern şi la nivel de CNSU pe care noi le vom implementa imediat.

Şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă ar trebui să fie mâine şi imediat după aceea, dacă noi trebuie să implementăm măsurile, vom face imediat după şedinţă de CMBSU.

Printre propuneri sunt şi propuneri care vizează nu numai Bucureştiul, ci şi o parte din judeţul Ilfov. De aceea acolo ar trebui să luăm decizii şi pe zona respectivă şi da, aşa cum am mai spus,

Bucureştiul reprezintă un pol economic şi demografic foarte important şi Guvernul este foarte interesat de soarta acestei zone”,  a afirmat miercuri Alin Stoica.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este peste 7 în judeţul Ilfov şi peste 6 în Timiş şi în Bucureşti, unde este în creştere, potrivit informaţiilor transmise miercuri de GCS. 

Integral pe romaniatv.net