Anunț oficial: Hotărârea de Guvern cu noile restricţii nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial. Măsuri restrictive valabile de duminică

 Anunț oficial: Hotărârea de Guvern cu noile restricţii nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial. Măsuri restrictive valabile de duminică

Noile măsuri anunțate cu o seară înainte nu au fost publicate deocamdată în Monitorul Oficial. În urma ședinței cu Arafat, restricțiile vor intra în vigoare de mâine, 27 martie 2021.

UPDATE- Guvernul a transmis că noile măsuri intră în vigoare de duminică

Oficialii din Guvern au menționat, în urmă cu doar câteva minute, că noile măsuri restrictive intră în vigoare de duminică, 28 martie 2021.

Motivul este faptul că nu au destul timp la dispoziție operatorii economici de a pregăti închiderea magazinelor.

Hotărârea de Guvern adoptată în şedinţa de joi şi care prevede noi restricţii de circulaţie şi pentru agenţii economici nu a intrat în vigoare.

Noile măsuri sunt aplicate în funcţie de rata de infectare din fiecare localitate. Inițial, autoritățile au menționat că măsurile vor intra în vigoare de azi și vizează și weekend-ul, însă hotărârea nu a fost publicată încă în Monitorul Oficial.

Când intră în vigoare noile restricții

Conform oficialilor, noile măsuri anunțate în România de limitare a pandemiei Sars-Cov-2 urmau să fie aplicate de astăzi. Hotărârea de Guvern care prevede limitarea circulaţiei, de la ora 20.00, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică nu a apărut încă în Monitorul Oficial. Este vorba despre măsurile luate în localităţile care au incidenţă mai mare de 4 la mie.

Hotărârea de Guvern prevede închiderea operatorilor economici la ora 18.00. Până în acest moment nu s-a anunțat clar de când vor intra în vigoare restricțiile, deși mai sunt doar câteva ore.

Integral pe stirilekanald.ro

Enable Notifications    OK No thanks