Fără restricții de Paște! Toată lumea poate merge la sluba de Înviere

 Fără restricții de Paște! Toată lumea poate merge la sluba de Înviere

În ultima perioadă s-a vorbit tot mai mult despre noile măsuri de prevenire ce urmează a fi impuse aceste zile. Având în vedere că se apropie sărbătorile pascale, oamenii se gândesc că situația

va fi la fel ca anul trecut și toți vom sta în case, fără să putem merge la biserică să luam Lumină, Paște sau să-i vitizăm pe cei dragi. Situația este clară acum și autoritățile anunță ce se întâmplă de Paște.

Avem voie să luăm Lumină de Paște

Premierul Florin Cîțu a avut miercuri o discuție cu reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte, unde s-a discutat despre măsurile ce vor fi impuse de Paște.

Astfel, în noaptea de Înviere, toți oamenii vor putea merge să ia lumină până la ora 02.00, spre deosebire de anul trecut, când oamenii au primit lumină de la reprezentanții bisericii și dela voluntari.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu a declarat că întâlnirea de azi a mizat pe găsirea celor mai bune soluții pentru Paște, când toaă lumea se temea că va fi la fel ca anul trecut, când România era în carantină totală. Astfel, reprezentanții bisericilor și ai cultelor religioase au cerut ca măsurile ce urmează să fie adoptate să se bazeze pe nevoiel și dorințele credincioșilor.

„A fost o întâlnire bazată pe un dialog deschis, animat de cele mai bune intenții comune in identificarea soluțiilor optime pentru respectarea libertății religioase și, simultan, a respectării măsurilor sanitare ce vor fi in vigoare.

Cultele religioase au făcut propuneri adecvate situației epidemiologice încă delicate prin care trecem, dar și respectării depline a libertății religioase prin posibilitatea participării credincioșilor la momentele importante ale sărbătorilor/ la Slujba de Înviere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu.

La discuțiile cu reprezentanții cultelor religioase au mai participat vicepremierul Kelemen Hunor, șeful DSU Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, consilierul prezidențial Sergiu Nistor –

Departamentul Cultură, Culte și Minorități Naționale din cadrul Administrației Prezidențiale, Secretarul General al Guvernului, Horațiu Gorun, și Secretarul general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean.

Integral pe bwm.ro