Florin Cîțu: Noile restricții se aplică începând de duminică

 Florin Cîțu: Noile restricții se aplică începând de duminică

Premierul Florin Cîțu a declarat vineri, 26 martie 2021, că noile restricții impuse de autorități se aplică începând de duminică, 28 martie 2021, și nu din această seară, așa cum s-a spus inițial. Precizările premierului României vin la o zi după ce Raed Arafat a anunțat măsuri suplimentare pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Noile restricții se aplică de duminică, 28 martie

Premierul Cîțu a declarat că în urma unei discuții pe care a avut-o cu Raed Arafat, au convenit ca noile măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie. El spune că au luat această decizie pentru a le da timp operatorilor economici să se pregătească și să se adapteze la noile restricții.

 ”Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri. Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie.”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Astfel, restricțiile care au fost stabilite joi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență vor intra în vigoare de duminică, 28 martie 2021.

Restricțiile impuse de autorități se referă la două cazuri. Pentru localitățile cu rata de incidență a virusului de peste 7,5 la mie s-a stabilit reducerea intervalului de circulație până la ora 20.00, iar magazinele vor fi închise de la ora 18.00. Ambele măsuri sunt valabile de luni până vineri.

În cazul loocalităților unde rata de infectare depășește 4 la mie, măsurile enunțate mai sus sunt valabile doar în weekend, adică în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Săli de sport și fitness închise

O altă măsură impusă de autorități vizează sălile de sport și fitness a căror activitate se suspendă în localitățile unde incidența este de peste 4 raportat la mia de locuitori. Măsura va înceta când rata de infectare scade sub 3,5 la mie.

Acestea sunt noile măsuri impuse de autorități care vor intra în vigoare de duminică, 28 februarie. CNSU încearcă să evite carantinarea totală și astfel recurge la restricții aplicate în localitățile unde numărul de infectări a crescut considerabil.

Din fericire, autoritățile promit că sărbătorile pascale de anul acesta vor fi mai normale, dacă se poate spune așa, decât cele de anul trecut. Vom putea merge la slujba de Înviere în intervalul orar 20.00-02.00 și ne vom putea întâlni cu famila în cerc restrâns.

Sursa: fresh24.ro