Bill Gates avertizeaza: „Urmatoarea pandemie va fi de zece ori mai rea”

 Bill Gates avertizeaza: „Urmatoarea pandemie va fi de zece ori mai rea”

Fondatorul Microsoft si filantropul miliardar Bill Gates a avertizat impotriva „nationalismului vaccinului” si a „abordarii nepasatoare” fata de pandemie.

Intr-un interviu acordat cotidianului liberal german Süddeutsche Zeitung, el a spus ca este timpul ca oamenii sa accepte pandemiile ca facand parte din normalitate.

„Pandemiile apartin noului normal, la fel cum sunt cutremurele, cum sunt tornadele si schimbarile climatice”, a spus el intr-o traducere din versiunea germana a interviului sau.

Gates i-a avertizat pe factorii de decizie pentru lipsa de pregatire inainte de Covid-19, in ciuda avertismentelor repetate cu privire la probabilitatea unei pandemii si s-a plans de lipsa unei comunicari clare asupra pericolelor bolii.

„Este teribil ca trebuie sa le spunem in continuare oamenilor sa faca sacrificii” pentru a salva vieti, a spus el. „Trebuie sa ne invatam lectiile.” El a avertizat ca urmatoarea pandemie ar putea fi „de zece ori mai rea ca aceasta”, si „nu suntem pregatiti pentru asta”, scrie The Guardian.

Integral pe știrilezilei.biz