Raed Arafat, prima declaraţie optimistă despre pandemie: „Se vede luminiţa de la capătul tunelului”

 Raed Arafat, prima declaraţie optimistă despre pandemie: „Se vede luminiţa de la capătul tunelului”

Mii de români au ieși în stradă pentru a protesta față de restricțiile impuse de autorități.

Raed Arafat crede că dezinformarea și manipularea au contribuit la organizarea manifestațiilor.

Raed Arafat a vorbit despre protestele anti-restricții din ultimele două zile și despre momentul în care am putea renunța la mască. Șeful DSU este de părere că dezinformarea și manipularea i-au determinat pe români să iasă în stradă.

„Ca să ajungi să huidui salvatorii, cei de care ai nevoie sau cineva din familia ta are nevoie de ei, e prea de tot deja și asta din nou este campania de dezinformare, de manipulare și de a arătat cu degetul.

Dacă stăm tot anul trecut să vedem ce s-a întâmplat și pe social media și în unele instanțe chiar pe mass-media. Din păcate, am indus niște narative pe care e foarte greu să le schimbăm și oamenii au rămas cu niște idei”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat crede că o campanie de comunicare intensă și de lungă durată ar duce la combaterea dezinformării.

„Sunt de acord că este nevoie de o campanie de comunicare de durată medie, lungă, ca să explice toate aceste măsuri, dar oricând vin „experții” între ghilimele care nu știu nimic

despre domeniu și ți-o demontează în două secunde la o televiziune și nu mai ai nimic de comentat acolo. Oamenii simpli care văd și, dacă ai și pe cineva care încurajează aceste dezinformări,

oamenii simpli pot fi induși în eroare. Deci de aici aceste campanii de comunicare trebuie intensificate și trebuie să fie pe înțelesul tuturor și să ieșim cât mai mult să explicăm”, a explicat Raed Arafat.

Integral pe RomâniaTV.net