Țigările se scumpesc de astăzi. Cât va costa un pachet? Lovitură pentru fumători

 Țigările se scumpesc de astăzi. Cât va costa un pachet? Lovitură pentru fumători

Țigările din România se scumpesc din nou, de astăzi, 1 aprilie. Astfel, fumătorii vor fi nevoiți să plătească în plus pentru pachetele achiziționate. Schimbarea are loc deoarece de la 1 aprilie va intra în vigoare o nouă majorare a accizelor la tutun.

Țigările se scumpesc, din nou. Se întâmplă de astăzi

Țigările se vor scumpi în medie cu 50 de bani pachetul, deoarece de astăzi intră în vigoare o nouă majorare a accizelor la tutun, transmite rador.ro

Trebuie reamintit că ultima majorare avusese loc în luna ianuarie, anul acesta. Astfel, aproximativ 80% din prețul unui pachet de țigări este reprezentat de accize,

TVA și alte taxe plătite statului de către respectivii producători. În momentul de față, prețul de vânzare al unui pachet este cuprins între 19,50 și 24 de lei.

Țigările au făcut diferenţa!

Valoarea totală a exporturilor de produse din tutun prelucrat, adică țigarete și produse din tutun încălzit, în anul 2020 a fost de 1,37 miliarde euro, cu 45% mai mult decât anul precedent. Totul conform datelor publicate de

Institutul Național de Statistică. British American Tobacco, cel mai mare jucător de pe piața tutunului din România, trimite la export aproximativ 60% din volumele produse la Ploiești, unde se află a doua cea mai mare fabrică din Europa a grupului.

Din datele furnizate de către Institutul Național de Statistică reiese faptul că în anul 2020 produsele din tutun au reprezentat peste jumătate (53%) din totalul exporturilor de produse alimentare, băuturi și tutun.

Valoarea exporturilor de produse din tutun (țigări și tutun încălzit) a depășit valoarea exporturilor de grâu (845 milioane euro) sau porumb (1,1 miliarde euro). Această diferență este cu atât mai semnificativă cu cât țigările sunt produse finite, în timp ce cerealele sunt exportate ca materie primă.

Integral pe capital.ro