Noile buletine electronice – Ce vor conţine şi ce vei putea face cu ele

 Noile buletine electronice – Ce vor conţine şi ce vei putea face cu ele

Noile cărți electronice de identitate, schimbate substanţial față de cele de acum vor fi emise începând cu luna august, potrivit oficialilor guvernamentali.

Iată declarația ministrului Ciprian Teleman, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, postată pe pagina sa de facebook, despre noile buletine electronice.

“Din august vom începe să avem documente de identitate electronice. Dimensiunile vor fi comparabile cu cele ale unui card bancar.

Acest instrument va conține, pe lângă identitatea digitală, un spațiu digital în care fiecare persoană va putea stoca “semnătura digitală”.

Romania, go digital!”

Ideea introducerii unei noi cărți de identitate pentru cetățenii români, care să conțină noi date față de cele de acum, nu este nouă.

“Noua carte de identitate electronică, pe care cetățenii români o vor putea solicita începând cu luna august, va avea dimensiuni reduse faţă de actualul document și va conține elemente de securitate care vor asigura

posesorilor garanția că identitatea nu le poate fi furată, iar instituțiilor publice sau private certitudinea că persoana care prezintă actul de identitate este titularul datelor de identificare înscrise pe acest document”, a spus Bode, cu circa o lună în urmă.

Integral pe economica.net