Anunțul autorităților. Vom sta în grup la masa de Paște dacă suntem vaccinați

 Anunțul autorităților. Vom sta în grup la masa de Paște dacă suntem vaccinați

Autoritățile au precizat în ce condiţii vom sta alături de familie la masa de Paște. Valeriu Gheorghiță spune că stăm cu familia la masă dacă suntem toți vaccinați.

Masa de Paște. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, este de părere că vaccinarea este speranța unor sărbători de Paște liniștite.

Cum vom sta la masa de Paște:

„În primul rând este important profilul de risc medical al fiecărei persoane și anume dacă vorbim de o persoană în vârstă, o persoană cu boli cronice, cu boli care reduc imunitatea, care scad imunitatea. Chiar dacă sunt vaccinate, este foarte importantă respectarea măsurilor de prevenție chiar în adunările mici din familie. Altfel, dacă vorbim de persoane care nu au condiții la risc, dacă sunt vaccinate, putem ști că aceste adunări sunt mult mai sigure și aceste întâlniri în familie se desfășoară în condiții mult mai bune“, spune, conform RomâniaTV, Valeriu Gheorghiță.

Și Premierul Florin Cîţu a vorbit, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor religioase despre Paște. Acesta spune că „soluţia spre care mergem este să adaptăm intervalul orar al restricţiilor de circulaţie,

astfel încât credincioşii să poată participa fizic la Slujba de Înviere sau la sărbătorile proprii fiecărui cult religios, evident, cu condiţia respectării regulilor de siguranţă sanitară”.

Sursa: b365.ro