Ce nu voie să faci de Florii! Este complet interzis pentru toți credincioșii

 Ce nu voie să faci de Florii! Este complet interzis pentru toți credincioșii

Floriile reprezintă una dintre cele mai iubite și importante sărbători. Creștin-ortodocșii sărbătoresc Floriile cu o săptămână înainte de Învierea Domnului, ceea ce înseamnă că anul

acesta sunt sărbătorite în data de 25 aprilie. În România, oamenii țin cont de numeroase tradiții și superstiții de Florii, deoarece această sărbătoare are o însemnătate mare pentru creștini.

Lucruri interzise de Florii

Floriile se mai numesc și Duminica Patimilor sau Duminica Floriilor a Patimilor Domnului. Anul acesta, Floriile au loc la data de 25 aprilie și semnifică începutul Săptămânii Patimilor, care se sfârșește de Înviere.

Este una dintre cele mai importante sărbători, cu o semnificație aparte, motiv pentru care oamenii respectă mai multe tradiții pentru a se asigura că le va merge bine.

Tradiția spune că nu e bine să faci urări de „La mulţi ani” persoanelor care au nume de floare înainte ziua de 25 aprilie. Se spune că a face o urare anticipată este de rău augur și persoana căreia i se adresează nu va avea parte de o aniversare frumoasă, iar ghinionul o va urmări pretutindeni.

Se mai spune și că fetele nu trebuie să îşi spele părul, pentru că le va albi peste noapte. Mai mult, tinerele nemăritate din trebuie să pună o oglindă şi o cămaşă sub un păr altoit.

Se mai spune și că la miezul nopţii, fetele trebuie să fiarbă busuioc în apă, iar dimineaţa să se spele pe cap cu această fiertură pentru a avea un păr frumos și sănătos.

Nu uita să te împărtășești de Florii! Tradiția spune că persoanele care se împărtășesc de Florii vor fi protejate de Dumnezeu și orice dorință își va pune în gând, Dumnezeu i-o va îndeplini.

Este complet interzis să coși, să faci treburi prin casă și prin curte sau să speli haine! În schimb, este bine să-ți pui rufele la aerisit și zestrea la soare, pentru a fi binecuvântată de acesta. Se spune că soarele atrage ursitul.

Tradiții de Florii

Tradiția mai spune și că nu e bine să plantezi pomi înainte de Sărbatoarea Intrării Domnului în Ierusalim. Se spune că plantele sau orice este băgat în pământ în această săptămână nu vor da roade și vor muri imediat. Cel mai bine este să plantăm flori în săptămâna dinainte de Paște.

Este bine ca în meniul credincioșilor să existe pește de Florii. Deși este post, este dezlegare la pește pentru toată lumea.

Sursa: fresh24.ro