Florin Cîțu, anunț important pentru români! Când se deschide sezonul turistic în țara noastră

 Florin Cîțu, anunț important pentru români! Când se deschide sezonul turistic în țara noastră

Pandemia continuă să ne facă probleme și nu sunt semne că lucrurile ar reveni la normal prea curând. Deși numărul de infectări a început să scadă, autoritățile nu cred că situația se va remedia, dar încearcă să

găsească soluții pentru a mulțumi pe toată lumea. Florin Cîțu a declarat că vrea să redeschidă turismul de la 1 iunie, dar totul depinde de cum evoluează campania de vaccinare.

Se redeschide turismul

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri că autoritățile doresc să redeschidă industria turismului la 1 iunie. Pentru ca această activitate să fie dusă la bun sfârșit, un comitet interministerial s-a reunit deja pentru a discuta soluții în acest sens.

Premierul a explicat clar că totul depinde și de ritmul campaniei de vaccinare, pentru că scopul este ca la data de 1 iunie să fie vaccinați peste un milion de români.

Comitetul intersemestrial se gândește deja la modalitățile pentru redeschiderea HORECA, reluarea activității în domeniul turisitic, restaurante, terase.

Au fost făcute deja mai multe propuneri în acest sens, care vor fi discutate în perioada următoare, în același timp cu analizarea situației epidemiologice din țara noastră.

Premierul Florin Cîțu a explicat că principala idee este ca românii să revină la vechile obiceiuri, să lucreze și să nu mai stea acasă, dar totul depinde de cât de mult înțeleg oamenii importanța vaccinului

și pericolul pe care îl prezintă acest virus. Dacă românii nu sunt responsabli, orice încercare de revenire la normal este inutilă, pentru că virusul continuă să se răspândească.

Integral pe fresh24.ro