Friptură de miel. Cea mai simplă rețetă pentru masa de Paște

 Friptură de miel. Cea mai simplă rețetă pentru masa de Paște

Un preparat ideal care nu ar trebui să lipsească de pe masa de Paște, este friptura de miel. Carnea de miel este unul dintre alimentele preferate ale românilor în perioada Paştelui.

Deși este un sortiment de carne roșie (care nu este foarte recomandată de către specialişti), carnea de miel este sănătoasă datorită conținutului de seleniu. Iar lipsa acestui mineral în organism dublează riscul de astm.

Carnea de miel este foarte fragedă, iar 100 de grame de carne de miel conțin: 30,4 proteine, 9,4 grame de grăsime, 215 calorii, 1,2 grame de

Ingrediente pentru friptură de miel

  • 1 pulpă de miel (de preferat pulpa din spate) de 2 kg
  • cartofi noi
  • 6-7 caţei mari usturoi
  • 1 pahar mare vin alb
  • 1 cană de apa
  • 50 ml ulei de măsline sau floarea soarelui
  • 2-3 crenguţe rozmarin
  • 2-3 crengute
  • măghiran proaspăt
  • sare
  • piper

Mod de preparare friptură de miel

Spălam pulpa de miel foarte bine şi o ştergem cu un şervet de bucătărie. Curăţăm usturoiul şi-l tăiem în bastonaşe sau feliuţe. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit, înţepăm adânc pulpă din loc în loc, pe ambele părţi. În găurile formate introducem usturoiul.

Ungem pulpa cu ulei de măsline sau de floarea soarelui, o frecam cu sare şi piper din belşug şi o aşezam în tavă unsă şi ea cu câteva linguri de ulei. Adăugăm în tavă vinul şi apa călduţă şi pudram carnea cu câteva ace de rozmarin prospat şi cu câteva frunze de maghiran.

Citeste si: Pască cu brânză si stafide rețetă simplă

Acoperim tava cu folie de aluminiu şi o băgam în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru o oră şi jumătate.

Integral pe stirilekanald.ro