Cum începe școala pe 5 mai. Lista pe care trebuie să o consulte toți părinții
Ministerul Educației a publicat lista ratei de infectare cu Covid-19 în toate localităție din România, în funcție de care elevii știu cum vor reîncepe de miercuri, 5 mai – în format fizic sau în regim online.
Fotografia zilei de reîncepere a școlii arată astfel: peste 1900 de localități se află în scenariul verde, cu o rata de incidență sub 1 la mie, iar acolo unde toți elevii vor merge realmente la școală.
Alte 1200 de localități se află în scenariul doi sau galben, iar regimul de școală este aici unul mixt.
Practic, în localitățile cu rata de infectare de peste 1 la mia de locuitori vor merge miercuri la școală fizic doar elevii din clasele primare.
Spre deosebire de aceștia, elevii de gimnaziu și liceu- exceptând clasele terminale care au un alt calendar școlar anul acesta- vor face școală online.
VEZI LISTA publicată de Ministerul Educației AICI. Conține rata de incidență valabilă în data de 4 mai. Localitățile care figurează cu culoarea galbenă sunt în scenariul de școală online (mai puțin pentru clasele primare).
Ministrul Educației, despre regulile valabile în școli
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că, de miercuri, vor merge la cursuri în clase toţi copiii din grădiniţe şi învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare.
De asemenea, se întorc la școală şi elevii claselor de gimnaziu şi de liceu, cu excepţia anilor terminali, din localităţile unde rata de infectare este sub 1 la mie.
Sorin Cîmpeanu a subliniat faptul că se vor păstra toate regulile, de la distanţare fizică adecvată, până la aerisirea spaţiilor de învăţământ, purtarea obligatorie a
măştii de protecţie şi respectarea regulilor de igienă.
„Este de preferat să fie asigurată tot timpul distanţarea, distanţarea adecvată şi din ceea ce am văzut în şcolile din România aceste lucruri s-au păstrat, în limita posibilului, desigur.
Deci este iluzoriu să ne imaginăm că va fi respectată întru totul distanţa de un metru, dar pe de altă parte este îmbucurător faptul că în cele mai multe situaţii cadrele didactice atrag în permanenţă atenţia copiilor- sigur, cu cât sunt mai mici cu atât e mai complicat”, a explicat ministrul Educației.
Integral pe stirilekanald.ro