Premierul Florin Cîțu anunţa privilegii pentru cei care s-au vaccinat! De la 1 iunie începe marea relaxare

 Premierul Florin Cîțu anunţa privilegii pentru cei care s-au vaccinat! De la 1 iunie începe marea relaxare

Premierul Florin Cîțu a vorbit despre obligativitatea măștii pentru turiştii de pe plajele din România, despre anumite privilegii

pentru cei care s-au vaccinat dar a anunţat şi faptul că, dacă pe 1 iunie se va atinge borba de 5 milioane de persoane vaccinate, statul va relaxa din restricţiile existente.

Premierul a explicat că, potrivit cifrelor existente se poate observa o cauzalitate intre rata de vaccinare şi scăderea numărului de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19.

Florin Cîțu anunță o relaxare de pe 1 iunie

Premierul Florin Cîțu a susţinut, în cadrul unei conferinţe de presă faptul că de la 1 iunie, dacă se va atinge pragul de 5 milioane de persoane complet imunizate, mai multe activităţi vor fi reluate iar unele dintre restricţii vor fi eliminate.

De altfel, premierul a explicat că se poate vedea faptul că există o relaţie între creşterea ratei de vaccinare şi scăderea numărului de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19.Premierul a anunţat faptul că restaurantele şi hotelurile vor putea primi,

la o capacitate de 100%, persoane vaccinate, aceasta fiind prima dată când premierul vorbeşte despre anumite beneficii pentru persoanele vaccinate:

”M-am uitat pe date în ultimele zile peste mai multe tipuri de date și este clar că există o relație între creșterea ratei de vaccinare și scăderea numărului de cazuri. Primul rând m-am uitat la orașele mari și cam toate sunt peste 20%. Este clar că în orașe am reușit să avem un ritm puternic și trebuie să-l păstrăm.

Dacă atingem acele 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, vom putea să redeschidem mult mai multe activități. În acest moment avem 2 milioane de persoane vaccinate cu ambele

doze și 3,4 milioane de persoane vaccinate cu o singură doză. În primul rând vorbim despre sezonul estival, în primul rând vorbim despre a sta fără mască pe plajă sau la munte.

Restaurante sau hoteluri pentru persoanele vaccinate sau evenimente private cu capacitate de 100% pentru persoanele vaccinate.”, a explicat Florin Cîțu.

De altfel, românii vor fi obligaţi să poarte mască de protecţie până cel mai devreme la data de 1 august. Premierul consideră că, dacă rata de vaccinare depăşeşte 50%, vom putea prelua modelul Israelului care, ofată ajuns la 60% din populaţie vaccinată, a renunţat la restricţiile de acest fel:

„Așteptăm data de 1 august. Ne uităm și la Israel, acolo au renunțat la mască abia după ce au atins o rată de vaccinare de 60%”, a declarat Florin Cîțu.

Într-o intervenţie recentă, medicul Radu Țincu explica de ce este obligatorie portul măștii pe plajă sau în pădure. Medicul a vorbit despre faptul că, în locurile aglomerate, românii trebuie să respecte normele aflate în vigoare.

Integral pe bzi.ro