Raluca Turcan: România e o țară a inechităților, fie că vorbim de pensii și salarizare în sistemul public, de asistență socială sau de ocupare. Inechitățile, odată cu sărăcia, creează o stare de nemulțumire acută în societate

 Raluca Turcan: România e o țară a inechităților, fie că vorbim de pensii și salarizare în sistemul public, de asistență socială sau de ocupare. Inechitățile, odată cu sărăcia, creează o stare de nemulțumire acută în societate

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a declarat că România este o țară „marcată de inechități”, atât ca pensii și salarizare în sistemul pubic, cât și ca asistență socială sau ocupare a forței de muncă.

„Aceste inechități practic, odată cu sărăcia, creează o stare de nemulțumire acută în societate”, a declarat demnitarul, miercuri, la evenimentul „Ziua Europeană pentru Viață Independentă”.

Raluca Turcan, ministrul Muncii: România, o țară a inechităților

„Mă bucur să fiu astăzi alături de dumneavoastră la un eveniment care ar trebui să reprezinte o sărbătoare, să celebrăm Ziua Europeană a Vieții Independente, dar, dacă mă uit pe cifre, cred că sărbătorile trebuie să mai aștepte și zilele de 5 mai să fie momente în care punem degetul pe rană și găsim soluții.

Vă mărturisesc că întotdeauna am fost implicată în acțiuni sociale, am militat împotriva excluziunii, pentru integrare, pentru drepturile omului. Am fost parte la multe acțiuni din acestea comunitare, dar în momentul în care am ajuns ministru al Muncii, deci chiar și după perioada în care am fost vicepremier și am coordonat acest minister, vă mărturisesc că cifrele pe care România le înregistrează în materie de sărăcie, în materie de excluziune, în materie de integrare a persoanelor cu dizabilități mi-au creat deopotrivă o îngrijorare uriașă, dar în același timp și o senzație de revoltă, pentru că am realizat că în România s-au pierdut foarte mulți ani în care persoane vulnerabile puteau fi sprijinite mult mai puternic și eficient de către stat”, a afirmat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii susține că, în mod evident, „statul nu poate să ajute singur și variabilele persoanelor vulnerabile sunt nenumărate”.

„De aceea, statul poate să fie eficient dacă își creează parteneriate și modul în care dumnevoastră ați gândit astăzi să vorbim despre Ziua Europeană pentru Viață

Independentă mă face să cred că suntem într-un punct în care am înțeles, totuși, ce avem de făcut pe termen scurt, mediu și lung, astfel încât să mai reducem din inechități.

Integral pe alexandrue.online