Măsuri de relaxare de la 1 iunie. Masca NU mai este obligatorie la un grad de vaccinare de 50%. Liber la nunţi şi botezuri

 Măsuri de relaxare de la 1 iunie. Masca NU mai este obligatorie la un grad de vaccinare  de 50%. Liber la nunţi şi botezuri

La o incidență între 3 și 7,5 cazuri la mia de locuitori restaurantele rămân deschise doar pentru persoanele vaccinate. 

Măsuri de relaxare de la 1 iunie. Potrivit propunerilor făcute de Ministerul Economiei, masca nu ar mai fi obligatorie în aer liber, începând cu 1 iunie, dacă se va ajunge la un grad de vaccinare  de 50%.

Același lucru ar trebui să se întâmple și în spațiile publice, însă aici gradul de vaccinare ar trebui să crească la 70%. Deocamdată, doar Clujul se apropie de un grad de vaccinare de 50%.

În ceea ce privește măsurile de relaxare pentru industria hotelieră, se elimină limitarea gradului de ocupare de 70%, cu aceeaşi condiţie a vaccinării în proporţie de 50%.

De asemenea, evenimentele din interiorul hotelurilor vor putea fi organizate doar cu persoane vaccinate, fără a se da detalii despre modul cum va fi verificat a est lucru.

Accesul la piscine, atât în cazul celor interioare cât și a celor exterioare, se va face, doar în cazul persoanelor imunizate sau a celor care au fost infectate și pot demonstra acest lucru.

În cazul barurilor și restaurantelor, se elimină orice limitare privind capacitatea de servire, dar sunt înlocuite cu măsuri de distanțare.

La o incidență între 3 și 7,5 cazuri la mia de locuitori restaurantele rămân deschise doar pentru persoanele vaccinate.

Evenimentele mai mari de 20 de persoane ar putea fi reluate doar pentru persoanele vaccinate. Este vorba despre nunți sau botezuri.

Toate măsurile vor fi discutate cel mai probabil, vineri, în ședința Comitetului Interministerial pentru Revenirea la Normalitate și, dacă vor trece, se vor regăsi într-o nouă hotărâre de guvern, anunţă economica.net.

1. La 50% grad de vaccinare, masca nu mai este obligatorie în aer liber
2. La 50% grad de vaccinare, eliminarea restricțiilor de deplasare pe timpul nopții
3. La 70% grad de vaccinare, eliminarea obligativității purtării măștii în spațiile publice.

Integral pe Româniatv.net