Raluca Turcan: ce se va întâmpla cu pensiile mici după recalculare

 Raluca Turcan: ce se va întâmpla cu pensiile mici după recalculare

Ministrul Muncii a declarat la Digi 24 că după recalculare, cele mai mici pensii vor crește mai repede decât restul.

Raluca Turcan spune că scopul recalculării pensiilor este cel de a le crește pe cele foarte mici. În perioada următoare vor fi recalculate 5 milioane de pensii.

Pensiile mici vor crește mai repede decât restul

Raluca Turcan spune că în maxim un an și jumătate toate cele 5 milioane de pensii din sistemul public vor fi recalculate. Se dorește reducerea inechităților și creșterea mai rapidă a celor mai mici pensii.

Avem sistemul public de pensii, în care avem etapa de evaluare, ulterior vom veni cu o nouă formula de recalculare a tuturor pensiilor și în maxim un an și

jumătate vom avea toate cele 5 milioane din sistemul public de pensii recalcultate, astfel încât să reducem inechitățile și cele mai mici să crească mai repede, a spus Raluca Turcan.

Ministrul Muncii spune că în sistemul judiciar au fost create mai multe anomalii, în sensul în care au existat diferențe între legea salarizării și legea pensiilor.

În ceea ce privește pensiile speciale, Raluca Turcan a declarat că se caută variantele care să permită apropierea lor de contributivitate.

Integral pe fresh24.ro