Presedintele A Promulgat LEGEA! Vestea Pe Care Pensionarii O Asteptau De Multa Vreme

 Presedintele A Promulgat LEGEA! Vestea Pe Care Pensionarii O Asteptau De Multa Vreme

O veste bună din partea statului pentru pensionarii din România.

Subiectul pensiilor este unul extrem de dezbătut și totodată de maxim interes pentru români.

Vestea bună este că președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege care provede că pensionarii cărora le-au fost calculate greșit pensiile, vor primii banii care li se cuvin.

Pensionarii își vor primi banii înapoi
Potrivit legii promulgate de către șeful statului, pensionarii cărora statul le-a calculat greșit pensiile, își vor primi banii înapoi.

Cu alte cuvinte, termenul de prescripție a fost eliminat, iar pensionarii vor primi își vor primi banii, indiferent câți ani au trecut de la data la care le-au fost calculate greșit pensiile.

În baza vechii legi, în cazul în care unui pensionar i se calcula greșit pensia și se constata acest lucru peste 7 ani, cum a fost cazul unei pensionare din

Valea Lunga, statul putea plăti retroactiv doar pentru 3 ani. Deși culpa aparținea unui functionar, nu beneficiarului, a declarat la Antena 3, deputatul Florin Roman, inițiatorul legii.

Este o veste care va bucura pensionarii din România. Legea spune că prin excepţie de la prevederile alin. (2), în cazul în care, din cauza unei erori materiale, de calcul sau a oricărei greşeli de

redactare, omisiune sau menţiuni greşite, intervenite în procesul administrativ de evaluare, prelucrare şi redactare a datelor în vederea emiterii deciziei de pensionare sau a datelor înscrise în

aceasta ori în sistemul electronic de punere în plată a deciziei, termenul general de prescripţie nu se aplică pentru recuperarea de către beneficiarul dreptului la pensie a sumelor neplătite de către casa teritorială de pensii competentă.

Integral pe citeste-aici.com

Enable Notifications    OK No thanks