Veste bombă despre pensiile românilor. Ce planuri are alianța de guvernare

 Veste bombă despre pensiile românilor. Ce planuri are alianța de guvernare

Alianța de guvernare ia în calcul realizarea unei noi legi a pensiilor, subiectul fiind discutat ieri în ședința coaliției de guvernare.

„Este foarte clar că vorbim despre o nouă lege a pensiilor”, a precizat vicepremierul Dan Barna.

Tema pensiilor s-a aflat printre subiectele discutate marţi de liderii coaliţiei de guvernare. Este luată în calcul realizarea unei noi legi a pensiilor care să schimbe legislația creată în ultimii ani de guvernele PSD.

O nouă lege a pensiilor în România, din 2023. Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, în privinţa reformei pensiilor, că în coaliţie nu există, în acest moment, discuţii despre creşterea

vârstei de pensionare, ci despre o nouă lege pentru a face sistemul „sustenabil şi echilibrat”, act normativ care, previzionează el, ar urma să fie aplicat din 2023.

Șeful UDMR, Kelemen Hunor: Nu discutăm de creșterea vârstei de pensionare

Întrebat despre un calendar al finalizării noii legi a pensiilor, liderul UDMR a spus că perspectiva reală se referă la anul 2023.

„Eu nu pot să vă spun astăzi când se va termina, dar aplicarea înainte de 2023 este imposibilă; perspectiva anului 2023 pentru o nouă lege a pensiilor este o perspectivă reală, nu mai repede”.

Integral pe stirilekanald.ro

Enable Notifications    OK No thanks