CNSU a anunţat măsurile de relaxare valabile de la 1 iunie. Fără mască în birouri, nunți cu 70 de persoane, spectacole cu 1000 de participanți

 CNSU a anunţat măsurile de relaxare valabile de la 1 iunie. Fără mască în birouri, nunți cu 70 de persoane, spectacole cu 1000 de participanți

CNSU a aprobat o listă cu propuneri privind noi măsuri de relaxare care ar putea fi aplicate din 1 iunie 2021.

Lista care vine cu o serie de facilităţi pentru persoanele vaccinate urmează a fi discutată în sedinţa de Guvern de astăzi, potrivit antena3.ro.

Este vorba de organizarea de nunți, botezuri sau mese festive în exterior cu maxim 70 de persoane și în interior cu maxim 50 de persoane, organizarea de spectacole în spații

deschise cu până la 1.000 de persoane sau de competiții sportive în spații deschise cu participarea spectatorilor în limita a 25% din capacitatea spațiului.

De asemenea, sălile de sport ar putea funcționa cu 70% din capacitatea spațiului, fără mască de protecție, dacă se asigură o suprafață de 7 metri pătrați pentru o persoană.

Mai exact, începând cu data de 01.06.2021, se propune:

– ca activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 1.000 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană,

cu obligativitatea purtării măștii de protecție și doar dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea activității cu un număr cuprins între 1.000 și 5.000 de persoane,

dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

– creșterea numărului de persoane care nu aparțin aceleiași familii ce pot circula în grupuri pietonale de la 6 persoane la 8 persoane.

– organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) cu participarea a maxim 70 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 50 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani.

– organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea evenimentului cu un număr mai mare de participanți dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și este asigurată o suprafață de minim 4 mp/persoană.

Integral pe romaniadeazi.com