Salariul minim pe economie ajunge la 3.000 de lei. Cristian Ghinea: Va fi o formulă fixă

 Salariul minim pe economie ajunge la 3.000 de lei. Cristian Ghinea: Va fi o formulă fixă

Cristian Ghinea a anunţat că până în 2026 salariul minim pe economie va ajunge la 3.000 de lei.

Ministrul Fondurilor Europene a precizat că majorarea se va face după o formulă fixă.

Salariul minim pe economie ajunge la 3.000 de lei până în 2026. Anunţul a fost făcut, miercuri, la Palatul Victoria, de Cristian Ghinea.

Ministrul fondurilor europene a anunţat că Guvernul vrea să majoreze salariul minim la 3.000 de lei în următorii cinci ani.

„Asta e prezumtia de la care plecam, ca va ajunge acolo sa nu mai avem discrepanta intre (salariile din) constructii si restul lumii.

Asta e scenariul dupa care lucram. Nu uitati ca avem cea mai mare crestere din UE si pe scenariile FMI si ale Comisiei Europene vom continua sa o avem , discutam de 2026.

Salariul minim nu va mai fi crescut ad-hoc, ci pe baza de crestere economica, va fi o formula fixa”, a declarat Cristian Ghinea atunci când a fost întrebat despre cresterea salariului minim la 3.000 de lei pana in 2026.

Potrivit PNNR, salarizarea în sistemul bugetar va cunoaște o transformare esențială.

„Vom introduce un concurs de intrare în funcția publică pe bază meritocratică, așa cum este de exemplu la Comisia Europeană,

astfel încât cei mai buni dintre noi să ajungă în serviciul public și statul român să fie un loc pentru care este o mândrie să muncești.

Integral pe romaniatv.net