Ludovic Orban a transmis că nu susține creșterea alocațiilor de la 1 iulie 2021

 Ludovic Orban a transmis că nu susține creșterea alocațiilor de la 1 iulie 2021

Orban a anunțat că atât el, cât și Florin Cîțu, nu susțin creșterea alocațiilor.

Ludovic Orban a menționat că vor discuta în prima şedinţă a coaliţiei.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a anunţat că este posibil ca în prima şedinţă a coaliţiei de guvernare să fie discutată situaţia alocaţiilor pentru copii.

Liderul PNL a mai spus că atât el, cât şi premierul Florin Cîţu nu susţin o creştere a acestora de la 1 iulie.

Ce a transmis Ludovic Orban

„Cu siguranţă, chiar săptămâna asta ar fi trebuit (luată o decizie- n.r.), dar a apărut prezentarea publică a PNRR şi nu am mai ţinut şedinţa coaliţiei.

Probabil, la prima şedinţă a coaliţiei vom discuta. Punctul nostru de vedere l-am exprimat, atât premierul Cîţu, cât şi eu, şi anume că susţinem formula care a fost adoptată în Senat.

Acolo este OUG, este o lege de adoptare a OUG care a suferit un amendament în Senat şi, din punctul nostru de vedere, susţinem amendamentul în Senat, să nu existe creşterea de la 1 iulie.

De altfel, am şi anunţat public că aceasta va fi poziţia noastră”, a declarat Ludovic Orban, întrebat joi la Parlament despre decizia în privinţa reexaminării, la cererea preşedintelui Klaus Iohannis, a proiectului de lege privind creşterea alocaţiilor, care este în dezbaterea comisiei pentru muncă a Camerei.