Premierul Florin Citu, anunt despre alocatii

 Premierul Florin Citu, anunt despre alocatii

Premierul Romaniei, Florin Citu, spune ca alocatiile vor creste in fiecare an, pe baza unei formule,

a unui plan transparent, clar si predictibil. „De ce sa ne oprim doar la dublarea alocatiilor, cand pot sa fie triplate”, a declarat miercuri seful Executivului.

Premierul Florin Citu sustine ca proiectul care prevede cresterea alocatiilor a fost votat de Senat, dar este intarziat la Camera Deputatilor.

„La Senat, amendamentele care arata un nou calendar de crestere a alocatiilor, urmatoarea fiind 1 ianuarie 2022, a fost votat de toti membrii coalitiei.

La Camera Deputatilor nu stiu din ce motive s-a intarziat acest lucru, desi toti avem acelasi motiv de predictibilitate, transparenta si reducere a deficitului bugetar in perioada urmatoare, de aceea daca,

si in spatiul public vad ca exista informatii ca proiectul de lege, chiar daca aprobat, ati vazut Colatia a decis sa mearga pe varianta de la Senat, primim semnale din partea opozitiei ca va fi atacat acest proiect de lege la CCR.

In aceste conditii ma vad nevoit sa aprob ordonanta de urgenta in sedinta de guvern pentru a ma asigura ca mentinem stabilitatea financiara a Romaniei”, a spus Florin Citu.

Integral pe viewnewslink.com