Rusaliile 2021. Cele mai importante tradiții. Ce este complet INTERZIS de Pogorârea Duhului Sfânt
Mai sunt doar câteva zile până la Rusalii. Pe 20 și 21 iunie este sărbătorită Pogorârea Duhului Sfânt,
una dintre cele mai importante sărbători ale anului. Ce semnificație are sărbătoarea de Rusalii și ce tradiții se respectă cu ocazia
acestui eveniment religios important, pentru a avea noroc tot restul anului.
Tradițiile de Rusalii 2021
Pogorârea Duhului Sfânt sau Rusaliile este sărbătoarea creștină care comemorează pogorârea Sfântului Spirit asupra ucenicilor lui Hristos și se celebrează anual la 50 de zile după Înviere.
Tradițiile diferă de la o zonă la alta și există o mulțime de superstiții de care se ține cont pentru a te asigura că totul merge bine. De asemenea, aceasta este considerată și ziua întemeierii Bisericii creștine.
În credinţa populară, Rusaliile sunt spiritele morţilor care, după ce au părăsit mormintele la Joimari şi au petrecut Paştile cu cei vii,
refuză să se mai întoarcă în locurile lor de sub pământ şi încep să facă rele oamenilor. Se spune că, dacă respecți tradițiile din această zi, sufletele lor se vor odihni liniștite.
De Rusalii se ține cont de tradiția împodobirii caselor și a icoanelor. Astfel, credincioșii duc în biserici ramuri de nuc sau de tei,
care simbolizează limbile de foc ce s-au pogorât peste Sfinții Apostoli, pentru a fi sfințite.
După ce acestea sunt luate de la biserică, sunt folosite pentru a împodobi casele și icoanele. Se spune că ele au puterea de a alunga spiritele rele.
În anumite zone ale țării, oamenii obișnuiesc să poarte în sân sau în buzunare leuștean, usturoi sau pelin pentru a fi protejați împotriva Rusaliilor.
Se spune că cei neprotejați riscă să fie luați de Rusalii sau pociți de ielele neiertătoare.
În special în Oltenia, se joacă mult dansul Călușarilor. Tineri și Bărbați, îmbrăcați corespunzător, merg pe la casele oamenilor pentru a dansa.
Ei sunt întâmpinați cu frunze de nuc, pelin, usturoi, apă și sare, uneori chiar și cu bani.
Integral pe fresh24.ro