Raed Arafat: „Asta este o problemă cu care ne vom confrunta în continuare cât este pandemie pe plan mondial”

 Raed Arafat: „Asta este o problemă cu care ne vom confrunta în continuare cât este pandemie pe plan mondial”

Raed Arafat face noi declarații despre varianta Covid-19, Delta.

Secretarul de stat a mărturisit că virusul Sars-Cov-2 nu ne va da pace atâta timp cât este pandemie la nivel mondial.

Arafat a declarat, joi, că orice focar de infectare cu SARS-COV-2 trebuie să atragă atenţia şi trebuie făcute secvenţieri pentru a se vedea dacă este vorba despre varianta Delta.

„Avem Delta şi avem Delta plus, care se pare că e mai agresivă decât tulpina Delta. Deci asta este o problemă cu care ne vom confrunta în continuare cât este pandemie pe plan mondial.

Există măsuri care se iau”, a afirmat el, menţionând că, în prezent, vaccinurile sunt eficiente şi faţă de tulpinile noi.

Secretarul de stat a fost întrebat dacă se va lua în calcul un scenariu cu măsuri care nu au mai fost luate până acum în cazul

aparţiei unui focar de infectare cu varianta Delta a coronavirusului, Raed Arafat a răspuns: „Dacă apare un focar, cu toate forţele(…) vom face tot posibilul ca acesta să fie limitat”.

„Măsurile care se iau depind ce înseamnă focarul, dacă ştim sigur că este această tulpină şi orice focar trebuie să ne atragă atenţia.

Dacă apare un focar trebuie să ne atragă atenţia şi să fie secvenţiat să vedem dacă e tulpină nouă. Avem Delta şi avem Delta plus, care se pare că e mai agresivă decât tulpina Delta.

Integral pe bzi.ro