Cum se numește site-ul de unde poți descărca certificatul COVID

 Cum se numește site-ul de unde poți descărca certificatul COVID

Românii vor putea să-și descarce singuri „pașaportul COVID” peste câteva zile.

Certificatul va putea fi descărcat de la 1 iulie de pe platforma pusă la punct de STS și ca va fi disponibilă la adresa: certificat-covid.gov.ro.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a anunțat duminică seara adresa site-ului de unde, de la 1 iulie, va putea fi descărcat certificatul verde COVID, necesar mai ales în cazul călătoriilor în străinătate.

„Suntem în linie dreaptă pentru folosirea acestui certificat digital european pentru COVID-19 sau certificat de călătorie.

La 1 iulie, peste câteva zile, va intra în funcțiune și în România, s-a muncit mult în ultimele luni de zile pentru a finaliza toată această procedură”, a spus Andrei Baciu la Digi24.

Certificatul verde COVID, esențial pentru călătoriile în afara țării

„Existența acestui certficat digital european facilitează, practic, transportul și călătoria în interiorul spațiului european”, a precizat secretarul de stat.

Andrei Baciu a mai spus că guvernul pregătește legislația aferentă și că vor exista și alte modalități prin care cetățenii vor putea ajunge în posesia documentului– va putea fi luat și de la direcțiile de sănătate publică, de la medicii de familie.

Se va organiza, totodată, un call center, dar și un grup de soluționare pentru probleme neprevăzute care ar putea apărea și pentru eventuale excepții.

Integral pe stirilekanald.ro