Patriarhul Daniel avertisment despre reţelele de socializare. Ce transmite şeful BOR credincioşilor

 Patriarhul Daniel avertisment despre reţelele de socializare. Ce transmite şeful BOR credincioşilor

Patriarhul Daniel face un anunţ despre reţelele de socializare.

Şeful Bisericii Ortodoxe Române spune că acest fenomen s-a dovedit a fi „un mijloc misionar şi pastoral foarte util”

şi îndeamnă ca reţelele să fie folosite „cu discernământ şi responsabilitate”.

Patriarhul Daniel avertisment despre reţelele de socializare. Acesta a adăugat că Ziua Mondială a Reţelelor Sociale reprezintă un prilej de a-i felicita pe toţi cei

care utilizează platformele pentru promovarea cuvintelor şi faptelor bune ale oamenilor, nu pentru a genera conversaţii conflictuale şi ofensatoare.

„În contextul pandemiei, platformele de socializare s-au dovedit a fi un mijloc misionar şi pastoral foarte util,

întrucât o mare perioadă de timp credincioşii nu au putut participa fizic la slujbele Bisericii.

Astfel, transmiterea slujbelor online a reprezentat o mângâiere sufletească, o sursă de pace şi bucurie, mai ales că foarte mulţi oameni au suferit de singurătate, anxietate, nesiguranţa zilei de mâine, teama de îmbolnăvire şi de moarte.

Le mulţumim eparhiilor, parohiilor şi mănăstirilor din cuprinsul Patriarhiei Române că au răspuns cu promptitudine îndemnurilor noastre şi nevoilor spirituale ale credincioşilor, asigurând transmiterea Sfintei Liturghii şi a celorlalte slujbe pe reţelele de socializare.

Prin slujbele Bisericii difuzate online, perioada de însingurare şi nelinişte a fost transformată într-una de speranţă şi comuniune, credincioşii aşteptând cu multă responsabilitate şi încredere în Dumnezeu momentul participării liturgice reale, de care astăzi ne bucurăm.

Integral pe romaniatv.net