Atenție! Ce se va întâmpla cu şcolile dacă vine valul 4 al pandemiei? Ministrul Cîmpeanu: „În funcţie de evoluţia epidemiologică…”

 Atenție! Ce se va întâmpla cu şcolile dacă vine valul 4 al pandemiei? Ministrul Cîmpeanu: „În funcţie de evoluţia epidemiologică…”

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a explicat vineri

ce se întâmplă cu școlile dacă apare al patrulea val pandemic.

Autoritățile spun că la începutul toamnei, România se va confrunta cu un al patrulea val al pandemiei,

avertizând că impactul acestuia depinde doar de campania de vaccinare. Însă, ce se va întâmpla cu școlile?

Sorin Cîmpeanu, despre valul patru al pandemiei

Elevii au fost foarte afectați de pandemia de coronavirus. Cursurile față în față s-au mutat în mediul online, unde o parte din copii nu au avut acces la învățământ.

Acum, după ce restricțiile s-au relaxat, se vorbește de un al patrulea val pandemic, iar elevii nu știu ce se va întâmpla cu școala. Vor merge fizic la cursuri sau vor învăța tot în mediul online?

Citeste si: Anunțul momentului pentru elevi! Klaus Iohannis anunţă schimbări în educaţie: „Nu mai putem continua așa”

Ministrul Educației, Sorin

Cîmpeanu, este convins că sistemul de educație nu va fi afectat, în cazul unui posibil val patru al pandemiei de COVID, pentru că mulți angajați din domeniu au fost deja vaccinați.

 

”Din prima zi de mandat am insistat pentru prezenţa fizică la cursuri, în funcţie de evoluţia epidemiologică.

Nu văd de ce mi-aş schimba punctul de vedere acum. În al doilea rând, permiteţi-mi să fiu optimist, pentru că în învăţământ avem cea mai mare rată de vaccinare,

pentru că la nivel naţional avem o rată de vaccinare diferită de precedentul val, motiv pentru care sunt convins că acest al patrulea val, dacă va

veni, va fi mult mai uşor controlabil şi nu va avea influenţe asupra sistemului de educaţie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24, citat de RmaniaTV.