Ministrul Sănătății, anunț trist cu privire la valul patru al pandemiei. Ce noi restricții vor fi introduse

 Ministrul Sănătății, anunț trist cu privire la valul patru al pandemiei. Ce noi restricții vor fi introduse

Ministrul Sănătății atrage atenția asupra pericolele care vor veni odată cu cel de-al

patrulea val al pandemiei, predominant cu tulpina Delta., Ioana Mihăilă a menționat, de asemenea, faptul că va exista o categorie de persoane mult mai afectată decât ceilalți cetățeni.

Odată cu creșterea numărului de cazuri, în România vor fi introduse restricții care să evite transmiterea comunitară a virusului.

Persoanele care vor fi cele mai afectate de valul patru

Valul patru a lovit deja mai multe țări din lume, astfel că, autoritățile din România se pregătesc pentru momentul în care cazurile de coronavirus vor crește din nou.

Spre deosebire de valurile anterioare, Ioana Mihăilă susține că de această data, cei mai afectați vor fi cei nevaccinați.

Potrivit statisticilor, în urma infectării cu tulpina Delta, în țara noastră s-au înregistrat trei decese, niciuna dintre aceste persoane nefiind vaccinate.

Ministrul Sănătății îi încurajează pe cetățeni să se vaccineze, aceasta fiind singura soluție pentru a scăpa de forme grave.

„Chiar dacă numărul cazurilor a crescut, oamenii vaccinați nu au risc să dezvolte cazuri severe. De asta trebuie să fim conștienți, de fapt. Chiar dacă am trecut prin boală înainte, ne vaccinăm, pentru că așa nu avem risc de a dezvolta o formă severă, chiar dacă ne infectăm cu tuplina Delta.

Cred că sub un procent din persoanele vaccinate s-au îmbolnăvit, din datele CNCAV. Ce știm este că din cazurile cu tulpina Delta avem 3 decese confirmate și niciunul din acei pacienți care au decedat nu era vaccinat. Acest val 4 va fi un val al nevaccinaților. Ei vor fi principalii afectați”, a spus Ioana Mihăilă, la Digi24.

Integral pe playtech.ro