Klaus Iohannis, despre deschiderea şcolilor în septembrie: Totul va depinde de rata de incidență din fiecare localitate

 Klaus Iohannis, despre deschiderea şcolilor în septembrie: Totul va depinde de rata de incidență din fiecare localitate

Președintele Klaus Iohannis anunță noi restricții în cazul în care valul patru va fi

puternic. Mai mult, șeful statului pune sub semnul întrebării deschiderea școlilor în luna septembrie. Totul va depinde de rata de incidență din fiecare localitate.

Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că şcoala online este o soluţie doar pentru perioade scurte şi că speră ca anul şcolar 2021 – 2022 şi anul universitar să înceapă în format fizic.

„Şcoala online nu poate înlocui şcoala în şcoală, deci în format fizic, decât pe anumite perioade scurte”, a atras atenţia Klaus Iohannis.

„Lucrurile nu sunt nici noi, nici necunoscute. Dacă este adevărat ce ziceţi, că în anumite şcoli nu sunt dezinfectanţi, poate ar trebui schimbat directorul. Oricine răspunde de o instituţie publică ştie între timp care sunt măsurile de igienă, cum se tratează.

Lucrurile momentan sunt în zona verde, ca să mă exprim aşa, sigur avem o creştere a numărului de infectări, dar suntem departe de un val mare, sper să rămânem aşa departe, mai ales dacă ne vaccinăm”, a completat Klaus Iohannis.

Şeful statului a punctat că „aacă totuşi apare valul 4 mai intens, atunci se vor lua măsuri, aşa cum s-au luat şi anul trecut”.

Integral pe romaniatv.net