Previziuni sumbre pentru România. Medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat: se întâmplă din septembrie

 Previziuni sumbre pentru România. Medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat: se întâmplă din septembrie

Medicul Valeriu Gheroghiță, cel care coordonează campania de vaccinare

anti-coronavirus în România a spus că se așteaptă ca la jumătatea lunii septembrie vom avea peste 1.500 de cazuri de Covid-19 pe zi. În ultimele 24 de ore, numărul cazurilor de infectare cu virusul s-a dublat.

Crește numărul de infectări cu Covid-19

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare spune că este vorba despre o creștere lentă, dar clară.

Ce am observat în ultimele săptămâni este clar o tendință de creștere a numărului de cazuri și, într-adevăr, în ultimele șapte zile, media cazurilor a crescut cu aproape 100% față de săptămâna precedentă, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Cu toate astea, potrivit lui Valeriu Gheorghiță, țara noastră este în acest moment, într-o situație favorabilă din punct de vedere epidemiologic. Potrivit estimărilor, în a doua parte a lunii septembrie, am putea ajunge la peste 1.500 de cazuri în fiecare zi.

Medicul atrage atenția că este important ca românii să evite evenimentele cu multe persoane la care nu este musai să participăm.

Cea mai recentă actualizare a Grupului de Comunicare Strategică arată că până astăzi, 27 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.082.551 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În total 1.047.388 de pacienți au fost declarați vindecați.

Integral pe fresch24.ro