Arafat exclude revenirea la carantină naţională în valul 4 al pandemiei de coronavirus: Nu văd revenire la măsuri radicale sau la carantinare

 Arafat exclude revenirea la carantină naţională în valul 4 al pandemiei de coronavirus: Nu văd revenire la măsuri radicale sau la carantinare

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă,

Raed Arafat, susţine că România nu va ajunge la o carantină naţională în valul al

patrulea al pandemiei pentru că acum sunt alte mecanisme, dar şi cinci milioane de persoane vaccinate.

România nu va intra în carantină la nivel naţional. Raed Arafat a fost întrebat joi, la finalul şedinţei de Guvern, dacă în valul patru ar putea exista o nouă carantină, aşa cum a fost atunci când a apărut virusul.

„Nu, pentru că avem alte mecanisme acum şi să nu uităm, chiar dacă nu s-au vaccinat atâţia cât ne-am dorit, totuşi sunt deja cinci milioane de persoane vaccinate, pe lângă cele trecute prin boală.

Deci nu văd revenire la măsuri radicale sau la carantinare, pe care România oricum nu prea le-a aplicat decât într-o perioadă scurtă la început şi nu văd astfel de revenire la astfel de măsuri, cel puţin din ce vedem la acest moment, nici nu văd justificare pentru ele”, a afirmat Arafat.

Guvernul a decis prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, în contextul creşterii numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 din ultimele zile. Raportul GCS indică faptul că de două zile se înregistrează peste 200 de cazuri noi pe zi.

Integral pe romaniatv.net