Adormirea Maicii Domnului 2021. Tradiţii şi superstiţii. Ce este bine să faci în această zi ca să aduci dragostea în viaţa ta

 Adormirea Maicii Domnului 2021. Tradiţii şi superstiţii. Ce este bine să faci în această zi ca să aduci dragostea în viaţa ta

Anual, pe 15 august, credincioşii prăznuiesc marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului.

Acestei sărbători îi sunt specifice o serie de tradiţii şi superstiţii pe care credincioşii le respectă pentru a le merge bine şi a fi feriţi de cele rele.

Adormirea Maicii Domnului 2021. Sărbătoarea face referire la mutarea Fecioarei Maria cu trupul și sufletul în Împărăția celor vii, alături de Fiul său.

Adormirea Maicii Domnului este privită ca mutarea la viața veșnică, din acest motiv fiind o sărbătoare a bucuriei, şi nu una a tristeţii.

Iar această explicaţie a sărbătorii rezolvă dilema urării de „La mulţi ani” transmisă în această zi celor care poartă numele Sfintei Fecioare. Fiind o sărbătoare a bucuriei, este permis ca în această zi să le transmiţi urări celor dragi.

De sărbătoarea Sfintei Maria Mare nu se muncește, nu se coase și nici nu se spală haine, potrivit traditii-superstitii.ro. Sărbătoarea se ține mai ales pentru sănătate, dar și pentru căsătorie, vindecare, naștere ușoară sau ocrotire de rele.

În multe zone ale țării, mai ales la sate, se obișnuiește ca în ziua de Sfânta Maria Mare să se facă masă comună în curtea bisericii. La această masă participă atât sătenii, cât și străinii din alte sate.

Integral pe romaniatv.net