Specialist din Ministerul Muncii, despre creşterea pensiilor: „Să nu ia cineva în calcul scăderea pensiilor”

 Specialist din Ministerul Muncii, despre creşterea pensiilor: „Să nu ia cineva în calcul scăderea pensiilor”

Românii cu pensii care speră să aibă venituri mai mari, anul viitor,

ar putea avea parte de o surpriză neplăcută.

Specialist din Ministerul Muncii, despre creşterea pensiilor. Noua formulă de calcul a pensiilor nu va schimba mare lucru. Ministerul Muncii păstrează același motto: „Ne-am dori, sperăm…dar nu dăm garanții”.

„Să nu ia cineva în calcul scăderea pensiilor, în baza apariției acestei legi. Noi vrem un sistem echilibrat, care va duce poate și la ceva majorări, astfel încat oamenii să o ducă mai bine.

Nu le e garantată o creștere astăzi, pentru că această creștere nu este o decizie politică subiectivă. Am decis noi că mai crește pensia cu 100 de lei.

Va fi rezultatul unor analize, a unor calcule pe hârtie. O creștere de pensie nu va fi o decizie subiectivă”, a precizat Cătălin Boboc, secretar de stat în Ministerul Muncii.

Datele din prezent arată că un funcţionar dintr-un compartiment de specialitate din casele teritoriale de pensii prestează servicii în folosul a aproximativ 1.800 de pensionari.

Ne-am asumat, inclusiv prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, să finalizăm procesul de digitalizare a celor 5 milioane de dosare de pensii până la sfârşitul lui 2022.

Pentru a putea respecta acest termen, avem nevoie urgentă de suplimentarea personalului din casele de pensii din toată ţara. Digitalizarea dosarelor de pensii este o etapă esenţială a procesului de reformă,

pentru că ea va permite ulterior recalcularea tuturor pensiilor din România conform noii legi pe care o avem în lucru. Vrem să respectăm calendarul asumat pentru

reforma sistemului de pensii, pentru că au fost deja prea mulţi ani în care pensionarii au avut de suferit”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Integral pe romaniatv.net