Emilian Imbri: Scenariul elevilor nevaccinaţi în online, o soluţie de luat în calcul

 Emilian Imbri: Scenariul elevilor nevaccinaţi în online, o soluţie de luat în calcul

Doctorul Emilian Imbri a vorbit despre vaccinarea elevilor și situația din școli înainte începerii unui nou an de studii.

Emilian Imbri este de părere că lucrurile vor evolua pozitiv dacă părinții și profesorii le vor spune copiilor că vaccinarea este pentru binele lor.

Medicul a explicat că deja s-a făcut „o încercare de a merge spre școli” pentru informare și că asemenea campanii ar trebui să accelereze în perioada următoare și să nu se oprească neapărat la momentul 13 septembrie, când elevii revin la clase.

A fost o încercare de a merge spre școli, de a vorbi în primul rând cu profesorii și părinții, și apoi cu elevii.

Sigur că acum s-a mai domolit această inițiativă și cred că nu e bine, cred că trebuie să se intensifice în etapa următoare imediat până la începutul școlii și nu este obligatoriu să se încheie pe 15 sau când începe școala,

putem să mergem în continuare și în timpul perioadei de învățământ, a orelor de curs, să vorbim cu elevii. Părerea mea este că nu este foarte greu, că nu este vorba de convins, este pur și simplu de explicat ce este bine și ce este rău.

Cred că părinții sunt segmentul cel mai important în momentul de față pentru că de părinți, totuși, depinde decizia. Copiii merg, sigur, pe o decizie – pentru că se simt protejați în primul rând, de părinți, în al doilea rând de profesori.

Dacă cele două niveluri le explică copiilor că este pentru binele lor și că nu este niciun pericol, atunci sigur că lucrurile vor merge bine.

Să luăm în calcul faptul că nu avem de vaccinat, sau, în fine, cel puțin din punct de vedere al oamenilor de știință, al specialiștilor, nu putem merge cu vaccinarea deocamdată mai jos de 12 ani, să ne limităm la acest nivel”, a afirmat medicul.

Integral pe romaniatv.net