Noi restricţii în întreaga lume ca urmare a răspândirii variantei Delta

 Noi restricţii în întreaga lume ca urmare a răspândirii variantei Delta

Valul patru al pandemiei, cauzat de răspândirea mutaţiei Delta a

coronavirusului, aduce noi restricţii în întreaga lume.

Noi restricţii în întreaga lume. Guvernul din Catalonia a cerut restabilirea restricţiilor de circulaţie pe timpul nopţii la Barcelona, precum şi în alte zeci de oraşe în lupta împotriva pandemiei, relatează AFP.

Deşi Tribunalul superior de Justiţie din Catalonia nu a autorizat menţinerea acestor restricţii de circulaţie între orele 01:00 şi 06:00 decât în 19 din cele 148 de oraşe

pentru care cererea fusese depusă, Executivul regional a făcut un nou demers pentru ca măsura să fie aplicată cel puţin în locurile cele mai populate.

Noua cerere a Guvernului face referire la oraşele cu peste 20.000 de locuitori, în care incidenţa este de peste 125 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile.

Acest criteriu ar permite includerea a încă 43 de oraşe pe lângă cele 19. Dintre cele 43 de localităţi în care ar putea fi menţinute restricţiile de circulaţie pe timp de noapte fac parte Barcelona şi principalele

municipalităţi din această regiune dinamică, cu peste 7,8 milioane de locuitori, precum şi staţiuni turistice de pe litoral precum Lloret de Mar, Salou şi Cambrils.

Restricţiile de circulaţie, introduse în Catalonia încă de la  jumătatea lunii iulie

Autorităţile din Catalonia au reintrodus restricţiile de circulaţie de la jumătatea lunii iulie, după ce s-a confruntat cu o explozie a numărului de infectări înregistrată în principal în rândul tinerilor încă nevaccinaţi.

Integral pe romaniatv.net