Raed Arafat a găsit soluția pentru cei care nu vor să poarte mască în autobuz: „Șoferul să refuze să plece din stație!”

 Raed Arafat a găsit soluția pentru cei care nu vor să poarte mască în autobuz: „Șoferul să refuze să plece din stație!”

Raed Arafat, șeful DSU, a declarat că a văzut cu ochii lui călători din transportul

public bucureștean care nu poartă masca de protecție, deși e o măsură obligatorie.

Raed Arafat spune că doar șoferul autobuzului poate rezolva situația, refuzând să plece de pe loc dacă pasagerul fără mască nu coboară.

„Este o regulă pe care o pot impune șoferilor chiar șefii lor, deoarece „nu poți pune un polițist în fiecare autobuz”, a declarat la Digi24 secretarul de stat în MAI.

„Pot să vă spun că acum, venind către dumneavoastră, m-am oprit lângă un autobuz de oraș în care erau cel puțin trei persoane fără mască în el. Nimeni nu le zice nimic!

Primul care trebuie să le atragă atenția este cel care conduce autobuzul. Îi vede, îi vede prin oglindă, trebuie să le spună: Mască! Îmi pare foarte rău, dar el este șeful autobuzului!

Deci, omul urcă în autobuz fără mască. Cine e în autobuz la momentul acela? Cel care îl conduce! Nu poți să pui un polițist în fiecare autobuz. Foarte politicos, le poate spune: ‘Vă rog, purtați masca!’, ‘Nu port mască!’, ‘Păi, atunci nu plecăm de aici, poftim!’ Care e problema dacă spui unuia care nu poartă masca că nu se mișcă autobuzul?” a spus Raed Arafat. „Deci, porți mască, cobori din autobuz sau nu se mișcă autobuzul! Și o să poarte mască în final.

Până la urmă, este vorba de aplicarea regulilor și respectarea celorlalți. Din momentul în care în autobuz erau vreo 15 persoane, toți purtau masca și numai trei erau care nu poartă masca, înseamnă că cei trei nu-i respectă pe ceilalți”, a adăugat șeful DSU.

„Nu port mască, trebuie să fie o consecință”

Integral pe iubimromania.info

Enable Notifications    OK No thanks