Zacuscă de vinete, cea mai bună reţetă pentru la iarnă. Aşa îţi iese delicioasă

 Zacuscă de vinete, cea mai bună reţetă pentru la iarnă. Aşa îţi iese delicioasă

În această perioadă gospodinele fac pregătiri intense pentru la iarnă.

Zacusca de vinete are un loc special lângă în cămară, lângă murături. Vă prezentăm o reţetă simplă, pe care o poate face orice gospodină. Cei dragi vor fi impresionaţi.

Zacuscă de vinete, cea mai bună reţetă pentru la iarnă. Gospodinele se pregătesc intens pentru iarna care urmează. RomâniaTv.net vă prezintă o reţetă simplă, cu care nu aveţi cum să daţi greş.

Trei kilograme de vinete coapte, curăţate şi scurse bine

Două kilograme de ardei si gogoşari copţi şi curăţaţi

Două kilograme de ceapă

Trei litri de bulion de roşii

Jumătate de litru de ulei de floarea soarelui

Sare după gust

În primul rând se coc vinetele, se curăţă, apoi se lasă să se scurgă. Procedaţi la fel și cu ardeii și gogoșarii. Îi coaceți, le puneți sare și îi lăsați să se scurgă bine. Ceapa se toacă mărunt, apoi se pune într-un ceaun şi se căleşte în ulei încins.

După aproximativ 15 minute, adăugaţi bulionul. Se lasă să fiarbă timp de încă 15 minute. Nu uitaţi să amestecaţi încontinuu.

Vinetele şi ardeii se toacă mărunt, după care se călesc într-un alt ceaun sau tigaie, apoi se adaugă peste ceapa călită. Amestecaţi, adăugaţi sare după gust şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 2-3 ore. Nu uitati sa amestecaţi din când în când.

Zacusca va fi gata în momentul în care devine lucioasă și uleiul iese la suprafața. Turnați conținutul fierbinte în borcanele curate și uscate bine.

Sursa: romaniatv.net

Enable Notifications    OK No thanks