Bărbuleşti, comuna cu cei mai puţini români vaccinaţi: ”Dacă îmi pune un pistol la cap să mă vaccinez, prefer pistolul!”

 Bărbuleşti, comuna cu cei mai puţini români vaccinaţi: ”Dacă îmi pune un pistol la cap să mă vaccinez, prefer pistolul!”

La 60 de kilometri de București, la Bărbulești se afla comuna cu cei mai puțini oameni vaccinați din țară.

În urmă cu un an, omul de afaceri Viorel Cataramă se îmbrățișa cu localnicii în plin focar Covid-19. Chiar și așa, localnicii nici nu vor să audă de vaccinare.

„Aşa am poftit eu în numele lui Dumnezeu, să stau în numele lui fără vaccin”

Răspunsurile localnicilor la întrebarea ”de ce nu se vaccinează”, sunt care de care mai haioase. Cum este și răspunsul acestei bătrâne: „Dacă îmi pune un pistol la cap să mă vaccinez, prefer pistolul!”.

Deși este localitatea cu cea mai mică rată de vaccinare din țară, 0,3%, subiectul vaccinării sau mai bine spus, al nevaccinării, este larg dezbătut de localnici.

„Oricine ar veni, dacă nu vrem să facem vaccinul, nu-l facem”

Teorii ale conspirației sunt aduse în discuție pe marginea șanțului, acolo unde cei mai bătrâni ”pun țara la cale”.

”Mâine-poimâine eu trebuie să mor. Care a făcut, nu tot a murit? Toţi care au făcut, se văitau de durere”, a declarat o localnică.

 

Un alt bărbat adaugă: ”Domnule, au paralizat oamenii, îi doare capul! Nu mai are vedere, nu mai vede din cauza asta! Nu mai avem încredere în nimeni, doar în Dumnezeu! El ne poartă de grijă”.

Medicii sunt conștienți de gravitate situații, dar nu-i pot obliga să vină la vaccin.

Anul trecut, la Bărbulești, a fost focar de Covid și localitatea în carantină. Însuși omul de afaceri Viorel Cataramă a venit să viziteze localitatea și să se îmbrățișeze cu oamenii testați pozitiv.

Sursa: stirilekanald.ro

Enable Notifications    OK No thanks