Octavian Jurma, avertisment teribil pentru români: „În luna octombrie am putea avea zile cu 10-12.000 cazuri noi de COVID-19”

 Octavian Jurma, avertisment teribil pentru români: „În luna octombrie am putea avea zile cu 10-12.000 cazuri noi de COVID-19”

Octavian Jurma trage un nou semnal de alarmă privind evoluţia pandemiei de

coronavirus în România. Medicul avertizează că în luna octombrie am putea avea zile chiar şi cu 12.000 de noi cazuri de coronavirus.

Octavian Jurma, avertisment teribil pentru români. Reîntoarcerea elevilor în şcoli ar putea duce la o creştere accelerată a cazurilor de coronavirus în perioada următoare, susţine medicul.

De asemenea, Jurma crede că festivalurile organizate în ultima vreme au fost mult mai sigure din punct de vedere epidemiologic decât condiţiile în care elevii au revenit în şcoli.

Medicul este de părere că numărul mare de noi infectări poate fi pus pe seama scăderii imunităţii generale a populaţiei, atât în cazul celor vaccinați, cât și la persoanele care au trecut deja prin boală.

„Vedem că această rezistență scade și vedem o accelerație a pandemiei. Asta vine să confirme niște ipoteze teroretice care până acum nu au putut fi confirmate. Presupunând că imunitatea de turmă începe să scadă după 180 de zile, putem face un calcul și să spunem că a fost maximală la sfârșitul lunii aprilie când am avut și impactul vaccinării pe tulpina Alpha și pe cel al imunității naturale pe cale de infectare. După asta, imunitatea a început să scadă și ar fi trebuit să fie înlocuită de imunizarea prin vaccinare.

Valul a fost foarte puternic alimentat cu combustibil de relaxările de la 1 august care au fost cele mai mari, cu evenimente foarte mari, precum festivaluri de 70.000 de

oameni, dar vedem mai ales efectul cumulat al micilor evenimente precum nunțile foarte numeroase, care sunt ca un fel de roi, cu impact chiar mai mare decât festivalurile. Aceste evenimente nu au niciun fel de măsură de prevenție.

Deschiderea școlilor îl putem considera un festival cu 3 milioane de oameni care se vor întâlni regulat în clase, în multe cazuri puțin salubre, fără măsuri de protecție. Un festival de care se va întinde pe mai multe luni de zile”, a declarat medicul din Timişoara, potrivit Fanatik. 

 

Enable Notifications    OK No thanks