ARDEI UMPLUTI CU VARZA PENTRU IARNA – RETETA DE MURATURI DELICIOASE IN SARAMURA

 ARDEI UMPLUTI CU VARZA PENTRU IARNA – RETETA DE MURATURI DELICIOASE IN SARAMURA

Ardei umpluti cu varza pentru iarna – reteta de muraturi delicioase in saramura.

Reteta de ardei cu varza murata, la borcan, crocanti si gustosi, apartine tot mamei mele.

Cu ardei iuti, hrean si cimbru, acesti ardei cu varza se mureaza grozav in saramura (cu putin otet) si rezista bine in timp.

Acum este sezonul muraturilor si a altor conserve. Pretul legumelor si zarzavaturilor este mic si pietele abunda de ele. Am cumparat o plasa de ardei si o varza. Am facut un borcan de 3 L si unul de 1,7 L si mi-au incaput in ele 14 ardei medii.

Varza am ales-o cu frunza subtire si max de 1 kg. Mama rade si un morcov crud si-l amesteca cu varza taiata fideluta – pentru culoare.

Tineti cont de vremea de afara si daca este foarte cald nu va apucati de muraturi! In mod normal muraturile se pun toamna, in lunile septembrie – octombrie!

MOD DE PREPARARE ARDEI UMPLUTI CU VARZA PENTRU IARNA
umplutura de varza
Treaba merge repede daca aveti un robot care sa ajute la taiarea verzei in felii subtiri (fideluta). Daca nu…. o taiati cu mana. Am ras si morcovul pe razatoarea mare.

Am amestecat varza fideluta cu morcovul ras si le-am presarat cu putina sare neiodata si cateva frunzulite uscate de cimbru si 2-3 frunze de telina tocate. Am framantat usor varza tocata ca sa se inmoaie. Am lasat-o deoparte vreo 10 minute.

Am spalat ardeii si i-am curata de cotoare si seminte, taindu-le un capacel circular in jurul coditei. I-am scuturat bine de samburi.

CUM SE UMPLU ARDEII CU VARZA?

Fiecare ardei curatat a fost umplut pana la refuz cu amestecul de varza si morcov. Cu atentie, sa nu se sparga ardeii! Se vede si frunza de telina tocata pe care am amestecat-o in varza fideluta.

La fundul borcanelor am pus ramurele de cimbru uscat si de marar.

Integral pe curioase.ro

Enable Notifications    OK No thanks