ULTIMA ORA! Certificatul verde COVID – unde poţi/nu poţi să mergi fără el, începând de luni

 ULTIMA ORA! Certificatul verde COVID – unde poţi/nu poţi să mergi fără el, începând de luni

Intră în vigoare restricţii dure pentru români, începând de luni.

Astfel, certificatul verde va fi obligatoriu cam peste tot, inclusiv pentru plata unei taxe la Fisc. Singurele locuri în care românii vor mai

putea merge fără certificat verde sunt farmaciile, magazinele alimentare şi bisericile, potrivit noile restricţii decise de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Astfel, alături de farmacii şi magazine alimentare, la capitolul excepţii, intră şi biserica. Conform noilor restricţii aprobate vineri, persoanele nevaccinate pot merge la activități religioase, fie în interiorul lăcaşului de cult, fie în afară. Singura condiţie este purtarea măştii de protecţie şi asigurarea unei suprafeţe de doi metri pătraţi pentru fiecare persoană.

Liber la biserică, fără certificat verde

Întrebat care sunt argumentele ştiinţifice pentru care se poate merge în biserică fără certificat verde, medicul Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a replicat: ​

“Sunt măsuri care se iau, nu neapărat să ai argument științific. Nu închidem activitățile religioase, dar punem condiția de mască obligatorie și distanță de doi metri pătraţi între persoane.

Integral pe stireamedicala.com

Enable Notifications    OK No thanks